top of page

Om oss

Høybråten Sangforening ble stiftet 6. november 1922, da en del sanginteresserte menn samlet seg på forsamlingslokalet Folkvang på Høybråten. Koret hadde sin første opptreden 7. januar 1923, og meldte seg i 1924 inn i Akershus Sangerforbund, og deltok deretter på sangerstevner og konserter rundt omkring i regionen. Allerede i 1931 opptrådte koret i radioen. På 70-tallet opptrådte koret flere ganger i NRK.

 

Koret er et mannskor, som idag består av 35 sangere med utgangspunkt i Høybråten i Stovner bydel i Oslo. Mange av sangerne er bosatt her, men koret har også medlemmer fra andre deler av Oslo, fra Lørenskog og Skedsmo. Korets dirigent er Jon Harthug. Repertoaret spenner fra latinske sakrale sanger til populære melodier og evergreens.

I

Vi har i mange år hatt flere internasjonale kontakter, særlig med MGV Sängerkreis i Wülfrath i Tyskland. Høybråten Sangforening gjestet Wülfrath første gang i 1976. Ved 90-årsjubieleet i 2012 gikk igjen jubileumsturen til Wülfrath og i 2014 var det tyske koret på besøk i Oslo.

 

Høybråten Sangforening opptrer på konserter rundt omkring i Oslo og omegn, men arrangerer også jevnlig korturer i inn- og utland, der sangopptredener kombineres med hyggelig samvær og felles opplevelser, der også ektefeller og partnere deltar.

 

Nye medlemmer er velkommen til å ta kontakt med styret, eller møte opp på korets ukentlige øvelser på Vardeheim på Høybråten hver mandag kl. 19.00 fra midten av august til begynnelsen av  juni.

bottom of page